Dobrovoljno davanje krvi | Societe Generale Montenegro
Subscribe to Syndicate
A+ / A / A-
Naslovnica > Novosti > Dobrovoljno davanje krvi
Dobrovoljno davanje krvi

HUMANITARNA AKCIJA ZAPOSLENIH SOCIETE GENERALE BANKE MONTENEGRO

 

U susret Svjetskom danu davalaca krvi 14. juna 2015, Societe Generale banka Montenegro je organizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Crne Gore. Zaposleni u Podgorici su dali krv u Upravnoj zgradi Banke, a zaposleni u ostalim ekspoziturama će dati svoj doprinos u organizacionim jedinicama Zavoda za transfuziju krvi.

Davanje krvi je najčešće pružena ruka pomoći oboljelima od teških bolesti, povrijeđenima u saobraćajnim i drugim nesrećama, ženama prilikom komplikacija u trudnoći ili nakon porođaja, oboljelima sa teškom anemijom, svim starosnim dobima i svim populacijama.

„U Crnoj Gori dobrovoljni davaoci krvi čine oko 2,7 % ukupne populacije, što nije dovoljno za obezbjeđenje dovoljnih količina krvi. Da bi imali zadovoljavajući nivo potrebne krvi, neophodno je da taj broj bude 4%, rekla je specijalista transfuziolog doktorka Tamara Šćepanović. Ona je posebno istakla značaj ovakvih akcija u ljetnjim mjesecima, tokom turističke sezone, kada Zavod za transfuziju krvi Crne Gore prima veći broj zahtjeva za davanje krvi.

Direktor Sektora za strategiju marketing i advertajzing Mile Grbin je rekao da Societe Generale banka Montenegro već tradicionalno, sa svojim zaposlenima, nastoji da bude odgovoran član crnogorskog društva i doprinese humanitarnim aktivnostima.

„Cilj pokretanja ove akcije je i podizanje svijesti o značaju davanja krvi i razbijanju predrasuda. Nadamo se da ćemo svojim primjerom pozvati i druge da se pridruže akciji“, dodao je Grbin. 

U Crnoj Gori još uvijek dominira porodično davanje krvi za namjenskog pacijenta, po potrebi.

Ovom akcijom naša Ustanova želi da uzme učešće u razvoju dobrovoljnog, nenamjenskog davalaštva krvi za sve one kojima je krv neophodana i da doprinos u  obezbjeđivanju svakodnevnih potrebnih količina.

Ekspoziture

Nekretnine

OGLAS - ponuda nekretninaOGLAS - potražnja nekretnina

Kursna lista

  • val. jed. Srednji promjena
  • CHF 1 1.1214
  • GBP 1 0.8921
  • USD 1 1.1234
  • naziv 6m. 3m.
  • EURIBOR -0.26 -0.32