Izložba slika Hane Mirkov u Prostoru za umjetnost | Societe Generale Montenegro
Subscribe to Syndicate
A+ / A / A-
Naslovnica > Novosti > Izložba slika Hane Mirkov u Prostoru za umjetnost
Izložba slika Hane Mirkov u Prostoru za umjetnost

Izložba umjetničkih djela Hane Mirkov otvorena je u Prostoru za umjetnost u upravnoj zgradi Societe Generale banke Montenegro gdje je izloženo deset njenih radova u tehnici ulje na platnu.
Umjetnica nudi vedru, poetizovanu vizuru stvarnosti, koju uklapa u svoje maštarije dajući slikama, poput starih majstora, vanvremensku dimenziju. Imaginarijum satkan od bića poput šahovskih, idiličnih enterijera, tajanstvenih trgova i drevnih gradova nježno se i lako pohranjuje u memoriju posmatrača, pozivajući ga u nevjerovatno privlačan svijet.

Hana Mirkov rođena je u Splitu 1989.godine. Završila je osnovnu školu u Tivtu, zatim Srednju školu, smjer slikarstvo, na Cetinju. Osnovne i specijalističke studije završava na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju stipendirana od strane Opštine Tivat i Ministarstva prosvjete Crne Gore. 
Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 2012.godine, a trenutno je na master studijama na Accademia di belle arti di Bari, u Italiji, u klasi Luigia Mostramauro. Stipendista je i Vlade Italije. 

Nagrade i priznanja

2006. Golden palet - Small Monmartr of Bitola, Macedonija.
2007. The world of arts, Slovenija, Celje, at the XII. International exibition art of theme, “Who am I"
2011. Prva nagrada na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, izložba "Susreti" za sliku “Prostor u kom sam”
2014. Izdata njena slika u elitnom Italijanskom katalogu, CALENDARO GUTENBERG 2014, MEDITERRANEAN DREAM, a čije izdavanje je propraćeno sa izložbama u Rimu, Milanu i provinciji Salermo. 

Projekat Prostor za umjetnost započet je kao akcija Građanske solidarnosti na globalnom nivou Societe Generale Grupe sa ciljem da podrži rad mladih umjetnika.
Banka će i dalje nastojati da podržava promociju umjetnika kroz svoje kanale komunikacije i na korporativnim profilima društvenih mreža Facebook i Twitter.

Ekspoziture

Nekretnine

OGLAS - ponuda nekretninaOGLAS - potražnja nekretnina

Kursna lista

  • val. jed. Srednji promjena
  • CHF 1 1.1113
  • GBP 1 0.896
  • USD 1 1.1362
  • naziv 6m. 3m.
  • EURIBOR -0.31 -0.35